Tigrishellir
since 2010
(Hevosten sivuilla on ulkoasunvaihdos menossa, pahoittelen sivujen sekavuutta)
Neidio Anhysbys Cave "Neiti" VH22-022-0015

KTK-III

  • Welsh sektio B, tamma
  • Syntynyt 01.01.2022 Suomi yli 8-vuotias
  • Voikonkimo, säkä 132cm

  • Omistaa Tiikeri VRL-10741
  • Kasvattanut Tiikeriluola
  • Estepainotus

  • ERJ 100cm
  • KRJ Helppo A
  • KERJ Helppo
  • VVJ Vaativa

03/2022 KTK-III 68p.

i. Llŷr Garaint
wB rautiaankimo 134cm
KTK-II, KRJ-I
ii. Rhydargaeau Geraint
evm wB rautiaankimo 134cm
iii. Rhydargaeau Gareth
iie. Gellywen Vanity
ie. Trelech Silk Touch
evm wB punarautias 135cm
iei. Llanglydwen Llion Huw
iee. Abercraf Silk Lady
e. Silvercoast Snowdrop
wB voikko 134cm
Ch KTK-II, ERJ-I, KRJ-I, KERJ-II, VVJ-I, VWY-I
ei. Duncastle Sailor
evm wB voikko 135cm
eii. Duncastle Anchor
eie. Blackburn Duchess
ee. Silvercoast Harebell
evm wB mustankimo 134cm
eei. Gleadell Dafydd
eee. Gleadell Heather
31.08.2022 wB t. Cave Neifion i. Bryn Dafen AD KTK-III ✱ KV-III

ii. Rhydargaeau Geraint on vuonna 2014 Alankomaissa syntynyt ori. Geraint myytiin vuoden ikäisenä tekemättömänä varsana kasvattajaltaan Ruotsiin ja sieltä kaksivuotiaana Walesiin. Ensimmäisissä näyttelyissään kaksivuotiaana Geraint voitti luokkansa ja palkittiin näyttelyn Champion-nuorena. Tästä innostuneena se vietiin seuraavana keväänä kolmevuotiaana oripäiville, jossa se hyväksyttiin jalostukseen I-palkinnolla. Ori sai paljon kehuja käytöksestään ja ratsastettavuudestaan lautakunnalta, mikä vaikutti oriin suosioon - samana kesänä ori astui 10 tammaa joista kahdeksan varsoi vuonna 2018. Tästä eteenpäin ori alkoi myös esiintyä aktiivisesti näyttelyissä, joissa ori palkittiin joka kerta I-palkinnolla ja päätyi kolmesti BIS-kehään.

iii. Rhydargaeau Gareth on niin ikään alankomaalaissyntyinen rautiaankimo ori. Gareth on syntynyt vuonna 2010 erittäin tyylikkäästä ja arvostetusta welshsuvusta. Gareth näytettiin ensimmäistä kertaa oripäivillä vuonna 2013, jossa ori palkittiin ensimmäisellä palkinnolla. Oriin valmistelua ratsastuskokeeseen moitittiin, mutta sen erinomainen rakenne ja käytös kompensoivat menetettyjä pisteitä. Gareth on ollut suosittu jalostusori myös naapurimaassaan Saksassa, ja se onkin viettänyt kaksi kesää leasingissä Beschendorfissa. Toistaiseksi Garethilla on 24 jälkeläistä.

iie. Gellywen Vanity on Alankomaissa vuonna 2005 syntynyt mustankimo tamma. Vanity syntyi welshejä vain erittäin pienimuotoisesti kasvattavalle tallille ja myytiin sieltä 2-vuotiaana Rhydargaeau-siittolaan. Kantakirjattavaksi tamma vietiin 3-vuotiaana vuonna 2008 ja palkittiin II-palkinnolla. Vuonna 2009 alkoi Vanityn kuuden vuoden varsomisputki, jolloin tamma jätti jälkeensä kolme tamma- ja kolme orijälkeläistä. Vanityn jälkeläisiä asuu monissa eri maissa ympäri maailmaa, kuten Isossa-Britanniassa, Belgiassa ja Venäjällä. Nykyään Vanity asustelee harrasteponina eikä käy näyttelyissä tai kisoissa.

ie. Trelech Silk Touch on aito walesilainen B-sektion tamma, joka on syntynyt vuonna 2002. Silk on toiminut siitostammana jo vuodesta 2008 ja jättänyt jälkeensä kahdeksan varsaa, joista kolme on B-sektion poneja, neljä welsh part bredejä ja yksi tuntemattoman rotuinen vahinkovarsa. Vuonna 2016 tamma käytettiin ensimmäisessä rotunäyttelyssään jossa se palkittiin I-palkinnolla, minkä seurauksena tamma vietiin kantakirjattavaksi samana syksynä. Kantakirjauksesta Silk palasi kotiin I-palkinnon kanssa hienoin rakennepistein. Kahtena seuraavana kesänä Silk vietiin myös rotunäyttelyihin, mutta niissä se ylsi enää II-palkintoon.

iei. Llanglydwen Llion Huw on Walesissa vuonna 1996 syntynyt tummanruunikko ruuna. Huwin tarina alkoi jalostusarvostelusta 3-vuotiaana, kuten monella muullakin jalostusoriilla. Huw palkittiin vaatimattomasti II-palkinnolla se sille myönnettiin kahden vuoden jalostukseenkäyttöoikeus. Näinä vuosina Huwille syntyi yhteensä neljä jälkeläistä, joista jokainen on tienannut rotunäyttelystä I-palkinnon vähintään kerran elämässään. Huw kävi uusimassa jalostusoikeutensa vuonna 2002 ja sitä jatkettiin vuoteen 2006 asti, mutta koska Huw ei saanut lainkaan tammoja ja sen jälkeläisnäyttö oli (vielä silloin) vaatimatonta, päätettiin ori ruunata loppuvuodesta 2006. Nykyään ruuna asustelee Irlannissa.

iee. Abercraf Silk Lady on punaruunikko Walesissa vuonna 1996 syntynyt siitostamma. Lady palkittiin ensimmäisessä näyttelyssään 4-vuotiaana III-palkinnolla, mutta seuraavana vuonna alkoi tamman menestysputki: tamma sai jatkossa pelkästään I-palkintoja ja sijoittui kerran myös BIS-kehässä! Tamma kantakirjattiin 7-vuotiaana vuonna 2003 I-palkinnolla, saaden kehuja päästään, kaulastaan ja rungostaan. Ladylla on nykyään yhdeksän welsh B-jälkeläistä, joista kaksi on kantakirjattuja jalostusoriita. Vuonna 2016 Lady myytiin Englantiin, jossa tamma on jatkanut siitostamman uraa ja käynyt myös kerran näyttelyssä, jossa se palkittiin Champion-veteraaniksi.

© Isän puoli: JP

Emä Silvercoast Snowdropin kasvattaja kertoo emän suvusta ja kasvatuksestaan; Monipuolinen, laadukas, hyväpäinen ; niillä kasvatusperiaatteilla olemme ponnistaneet paikallisesti welsharrastajien tietoisuuteen ja niihin peilaamme myös tekemiämme yhdistelmiä, ja korvaamme pienenä tilana kasvatusmäärämme laadulla. Toisen polven jalostustyötä oleva Silvercoast Snowdrop syntyi myös mainittujen määreiden lopputuloksena sekä onnekkaiden tähtien alla, koska tamma on malliesimerkki siitä mihin kasvatuksessa pyrimme.

Omistamamme tammalinjan ensimmäinen, Snowdropin emän emä, on Somersetiläiseltä Gleadell Farmilta ostettu Gleadell Heather. Kyseisen kasvattajan varsoja tilallamme on nähty pari jo entuudestaan, molemmat erittäin hyviä käyttöponeja ja periyttäjiä, joten luotto tähän kasvattajaan oli jo vankalla pohjalla. Myöskään Heather ei ole ollut pettymys. Parhaimmat tulokset se on saanut valjakkoajossa, mutta tamma on kiertänyt myös lasten ratsuna showluokissa eikä se aivan osattomaksi näyttelymenestyksestäkään ole jäänyt. Heather on tehnyt myös viisi hienoa varsaa, joista kaksi tammaa ovat jääneet kotiin jatkamaan emänsä jalan jäljissä, perien myös tämän miellyttävän ja energisen luonteen.

Olemme luottaneet Gleadellilaisiin myös orivalinnoissamme, yksi osoitus siitä juuri toinen Heatherista kotiin jääneistä varsoista, Snowdropin emä Silvercoast Harebell. Sen isäksi valikoitui kaunis, musta Gleadell Dafydd toki monipuolisten ominaisuuksiensa puoltamana, mutta erityisesti hyvän rakenteensa vuoksi. Dafydd on monipuolinen junioreiden ratsu, erittäin tasainen luonne ja näyttelykehien konkari. Gleadellin oreista sen voi ilmanmuuta sanoa saaneen eniten huomiota puoleensa maanlaajuisestikin eikä sen suosio siitosoriina ole siitä ainakaan kärsinyt. Heather-Dafydd yhdistelmä myös uusittiin meillä pari vuotta Harebellin jälkeen; ori Silvercoast Hedwydd myytiin Yorkilaiselle welshkasvattajalle ja se on jo niittänyt mukavasti mainetta niin kilpakentillä kuin näyttelyissäkin, eivätkä varsanäytötkään ole hassumpia. Myös Harebell on onnistunut tapaus; emäänsä nähden sillä on erittäin hyvä ja kestävä rakenne, runsaasti liikettä, voimaa ja notkeutta valjakkoon sekä erittäin säteilevän eläväinen persoona. Myös kykyä koulu- ja esteratsastukseen löytyy, joskaan niissä lajeissa tammalle ei ole kilpailtu. Snowdrop on tämän tamman ensimmäinen varsa joten sen vaiheita tulemme varmasti seuraamaan mielenkiinnolla.

Snowdropin isä on toinen kahdesta oriistamme, Duncastle Sailor. Toisin kuin Harebell, on Sailor ori jolta löytyy jälkeläisnäyttöjä jo useiden kymmenien varsojen verran, ja se olikin osa syy juuri tämän yhdistelmän käyttöön. Sailor on hyvin tasainen ori joka suhteessa; se on rauhallinen luonne, korrektirakenteinen ja kohtalaisen osaava. Ei mitään liioiteltua, mutta sopivissa suhteissa kaikkia oikeita palasia, joita ori on periyttänyt hyvin myös jälkeläisilleen, sekä näiden jälkeläisille. Sailorin varsat ovat monipuolisia ja kivoja poneja kaikenlaiseen harrastamiseen sekä luottovalintoja jalostukseen.

Sailorin takaa löytyy myös samalta tilalta kotoisin oleva, jo edesmennyt Duncastle Anchor. Isä ja poika voisivat olla värin, merkkien ja rakenteen osalta kaksoset, mutta siihen yhtäläisyydet jäävätkin, Anchor oli nimittäin elinaikanaan kaikkea muuta kuin tasainen ja jo kuvista voi sanoa oriilla olleen tietynlaista energiaa ja show-asennetta. Anchor olikin ennen kaikkea menestynyt, monia titteleitäkin kerännyt näyttelyponi joka hienon rakenteensa ohella voitti monet kanssakilpailijat juurikin sen asenteen mitalla. Lastenratsuksi ei temperamenttisesta oriista olisi ollut, mutta se toimi valovoimaisena valjakkoponina ja jätti runsaasti upean näköisiä jälkeläisiä, useimmat niistä isäänsä huomattavasti monipuolisemmin menestyneitä.

Blackburn Duchess onkin täydellinen vastakappale Anchorille; rauhallinen, nöyrä, lempeä, samoja ominaisuuksia joita se on jättänyt jälkeläiselleen ja ainoalle pojalleen Sailorille. Ennen kaikkea Duchess oli aktiivivuosinaan kilpaponi joka nähtiin niin helppo A:n kouluradoilla kuin 90cm esteilläkin, eikä suotta, sillä nykyisin ponin omistaja ja silloinen, pitkäaikainen ratsastaja Annie Humphrey työskentelee puoliveristen kanssa kansainvälisillä esteradoilla. Myös Duchess porskuttaa edelleen, poni toimittaa nimittäin eräänlaisen maskotin virkaa Annien tiimissä ja tuttu näky tämän instagram-päivityksissä. Jälkeläisiä Duchess jätti neljä kappaletta, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat näyttäneet emänsä tapaan kyntensä junioreiden kilparadoilla.

© Emän puoli: Serena

ERJ
43 sijoitusta
KRJ
46 sijoitusta
KERJ
41 sijoitusta
VVJ
00 sijoitusta & tasolla 8/7
Näyttelymenestys
irtoSERT
pt. Jannica
irtoSERT
pt. Jannica
Ridden CH 20p.
pt. Kirsiina
VSN Ridden 20p.

VWY-Cup 1,5 pistettä
15.07.2022 Glenwood Welsh Ponies Kenttäratsastus 90cm VWY-Cup 3/10 0,5p.
15.10.2022 Glenwood Welsh Ponies Esteratsastus 100cm VWY-Cup 1/13 0,5p.
15.12.2022 Glenwood Welsh Ponies Kenttäratsastus 90cm VWY Championships 3/13 0,5p.